Залужний висловив занепокоєння розміщенням ракетних систем уздовж кордону з боку Білорусі

Читать на русском
Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний висловив занепокоєння розташуванням ракетних систем уздовж державного кордону з боку Білорусі.
фото: Facebook

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що розташування ракетних систем уздовж державного кордону з боку Білорусі, зокрема на аеродромі «Зябрівка», викликає занепокоєння.

Про це Головнокомандувач повідомив у телефонній розмові з начальником штабу оборони Збройних сил Канади генералом Вейном Дональдом Ейром.

Він зазначив, що окупаційні війська продовжують наступати по всій лінії фронту. При цьому щодня росіяни здійснюють близько 700-800 обстрілів наших позицій, застосовуючи від 40 до 60 тисяч боєприпасів.

Окупанти готують масований ракетний удар по Україні з території Білорусі – ЗМІАналіз ситуації на контрольованому росіянами військовому аеродромі Зябровка в Білорусі показує, що окупанти готуються до ракетної атаки на Україну

«Ознайомив колегу із ситуацією на фронті. Вона напружена, але повністю контрольована. Занепокоєння викликає розташування ракетних систем уздовж державного кордону з боку Республіки Білорусь, зокрема на аеродромі Зябрівка», - написав Залужний.

Окупанти зосереджують основні зусилля на витісненні наших військ із Донецької області. Найбільш напружена ситуація зараз на напрямку Авдіївка-Піски-Марʼїнка.

Нагадаємо, нещодавно на аеродромі «Зябрівка» сталися численні вибухи – не менше восьми. Однією з версій події були військові навчання.

Також зазначимо, 9 серпня у Білорусі стартували нові військові навчання за участю військ протиповітряної оборони та військово-повітряними силами.

Раініше ми повідомляли, що до 13 тисяч білорусів погодилось воювати проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: