Прем'єр Словаччини Фіцо заговорив про гарантії безпеки для росії

Читать на русском
Прем'єр Словаччини розкритикував стратегію Заходу щодо росії та заявив, що союзники мають надати країні-терористу гарантії безпеки.
Фото: Topky/Vlado Anjel

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо розкритикував стратегію Заходу щодо рсії та заявив, що союзники України мають надати країні-терористу гарантії безпеки.

Колонка політика була опублікувана на порталі Pravda.sk.

Фіцо зазначив, що його шокує те, як західні країни «неодноразово припускалися помилок» у процесі оцінки перспектив росії у війні проти України.

«Факти невблаганні. Росія повністю контролює окуповані території у військовому плані. Ні російська економіка, ні російська валюта не впали, антиросійські санкції підвищують внутрішню самодостатність цієї величезної країни, російські енергетичні гіганти повідомляють про рекордні постачання до Китаю та Індії», – стверджує Фіцо.

Він додав, що не говорить про те, що росія зовсім не відчуває негативних наслідків свого рішення вторгнутися в Україну. При цьому західні країни явно очікували більшого ефекту від санкцій та інших обмежень проти Кремля.

«Я часто запитую себе, що такого поразницького в міркуваннях щодо необхідності припинення вогню в Україні, коли всім абсолютно зрозуміло, що криза в Україні не має військового рішення. Якщо я чогось бажаю, то це того, щоб слов'яни перестали воювати один з одним... Нехай Україна піде своїм суверенним, а не продиктованим шляхом. Якщо вона бачить себе в ЄС, то нехай отримає цей шанс, якщо виконає умови. Ми будемо раді допомогти. Росії ж потрібні гарантії безпеки», – написав Фіцо.

Нагадаємо, нещодавно Фіцо заявив, що війну росії проти України неможливо вирішити військовим шляхом.

Він також повідомив про намір блокувати вступ України до НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: