Безпекова угода: Україна провела третій раунд переговорів зі США

Читать на русском
Сторони предметно обговорили текст проєкту угоди, відзначили суттєвий прогрес щодо узгодження основних положень документа і скоригували алгоритм подальших дій.
ArmyInform

У понеділок, 29 квітня, очільник Офісу президента Андрій Єрмак провів третій раунд переговорів зі Сполученими Штатами Америки щодо підготовки до укладення двосторонньої безпекової угоди.

Про це повідомляє Офіс президента.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

Як зазначається, до складу української делегації, яку очолив керівник Офісу президента, увійшли представники переговорної групи, яка затверджена розпорядженням президента України від 8 січня 2024 року з відповідними змінами.

«Нещодавнє схвалення США пакета допомоги Україні на 61 мільярд доларів значно пришвидшило переговорний процес, і, переконаний, уже найближчим часом наші лідери зможуть підписати двосторонню безпекову угоду», – наголосив Єрмак.

Повідомляється, що сторони предметно обговорили текст проєкту угоди, відзначили суттєвий прогрес щодо узгодження основних положень документа і скоригували алгоритм подальших дій.

«Угода не лише вкотре підтвердить лідерство США у військово-безпековій підтримці України, а й безпосередньо сприятиме наближенню перемоги над російським агресором і закладе міцні підвалини для довгострокової співпраці України зі США щодо зміцнення обороноздатності нашої держави», – зазначив керівник ОПУ.

Нагадаємо, Україна незабаром підпише двосторонню угоду з безпеки з Японією.

Також Україна та Чехія продовжують працювати над угодою про гарантії безпеки. Сторони можуть підписати такий документ протягом найближчих місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: