Король Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Читать на русском
З цього тижня король Британії Чарльз ІІІ повертається до виконання королівських обов'язків, але продовжує лікування.
facebook.com/TheBritishMonarchy

Король Великої Британії Чарльз III повернувся до громадських обов'язків уперше після діагностування раку в лютому. Він відвідав онкологічний центр у Лондоні, зустрівся з медиками та пацієнтами.

Інформацію про це підтвердили у Букінгемському палаці.

Принцеса Уельська повідомила, що хвора на ракПринцеса Вельська Кейт Міддлтон записала відеозвернення, в якому повідомила, що в неї виявили рак. Наразі вона проходить хіміотерапію.

З цього тижня монарх повертається до виконання королівських обов'язків і знову братиме участь у громадських заходах.

«План лікування Його Величності буде продовжений, але лікарі достатньо задоволені прогресом, тому король може відновити виконання деяких громадських обов'язків», - йдеться у заяві палацу.

Разом із дружиною, королевою Каміллою, король Британії Чарльз відвідав онкологічний центр Macmillan у лікарні Університетського коледжу.

Це перший його офіційний захід після оголошення про діагноз 5 лютого та заяви про те, що він відмовиться від публічної діяльності на кілька місяців. Монарх поспілкувався з пацієнтами центру та їхніми сім'ями.

Також Карл III став заступником благодійної організації Cancer Research UK. Він прийняв цей обов'язок від покійної матері Єлизавети II, яка раніше була покровителем організації.

Нагадаємо, у лютому у 75-річного короля Чарльза ІІІ діагностували рак. Онкологію було виявлено після операції на передміхуровій залозі.

У березні принцеса Уельська Кетрін повідомила, що у неї також діагностовано рак, наразі вона на ранній стадії лікування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: