У США ексспівробітника Пентагону засудили до 21 року в'язниці

Читать на русском
Колишнього співробітника Пентагону Джаре Себастьяна Далке суд засудив до 21 року позбавлення волі.
Корреспондент.net

У США колишнього співробітника Пентагону, 32-річного Джареха Себастьяна Далке засудили до 21 року і 8 місяців ув'язнення за спробу шпигунства, а саме - передачі секретної інформації підставному російському агенту.

Про це повідомляє Міністерство юстиції США.

У яких країнах Європи викривали російських шпигунів під час великої війниВикриття російських шпигунів у Європі за період повномасштабної війни в Україні – на інфографіці.

Згідно з судовими документами, у 2023 році Далке визнав себе винним за шістьма пунктами звинувачення у спробі передачі секретної інформації іноземному агенту.

«Обвинувачений, який дав присягу захищати нашу країну, вважав, що продавав секретну інформацію про національну безпеку російському агенту, тоді як він сам видавав себе ФБР. Цей вирок демонструє, що ті, хто прагне зрадити нашу країну, буде притягнуто до відповідальності за свої злочини», - заявив генеральний прокурор.

Як заявив директор ФБР Крістофер Рей, Далке вважав, що передавав секретну інформацію агенту російського уряду.

«Наполеглива робота наших співробітників ФБР запобігла це і будь-якій потенційній шкоді Сполученим Штатам», - повідомив Рей.

Зазначається, що з 6 червня по 1 липня 2022 року Далке був співробітником Агентства національної безпеки (АНБ), де він працював розробником систем безпеки інформаційних систем.

Далке визнав, що в період із серпня по вересень 2022 року, щоб продемонструвати свій «законний доступ і готовність поділитися», він використовував зашифрований обліковий запис електронної пошти для передачі уривків трьох секретних документів особі, яку він вважав російським агентом. Однак ця особа була таємним співробітником ФБР.

Приблизно 26 серпня 2022 року Далке запросив 85 000 доларів США в обмін на всю інформацію, якою він володіє. Далке стверджував, що ця інформація буде мати значення для Росії, і сказав, що він поділиться додатковою інформацією в майбутньому.

Нагадаємо, нещодавно в Австрії затримали ексагента розвідки за підозрою в шпигунстві для рф.

Раніше ми повідомляли, що в Італії винесли вирок військовому за шпигунство на користь росії.

Тоді як колишнього співробітника контррозвідки ФБР у Нью-Йорку Чарльза Макгонігала засудили до чотирьох років і двох місяців ув'язнення за роботу на російського олігарха Олега Дерипаску.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: