Апеляційна палата розгляне скаргу на арешт екскерівника Чернівецької митниці

Читать на русском
Апеляційна інстанція призначила розгляд скарги захисника підозрюваного на застосований запобіжний захід.
скріншот ТВА

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на взяття під варту колишнього начальника Чернівецької митниці Державної фіскальної служби Миколу Салагора. НАБУ і САП підозрюють його у співорганізації зловживань під час розмитнення товарів.

Таке рішення 24 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Салагора на два місяці. Альтернативою йому визначили 60 млн грн застави. Захисник підозрюваного подав скаргу на це рішення.

«Призначити розгляд апеляційної скарги захисника підозрюваного (Салагора – ред.) на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 17 квітня 2024 року про застосування стосовно підозрюваного (Салагора – ред.) запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у відкритому судовому засіданні в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру 11 особам у створенні злочинної організації на Чернівецькій митниці. За версією слідства, підозрювані організували незаконне ввезення через митний пост «Вадул-Сірет» товарів з Туреччини (одяг, взуття, аксесуари), оформлюючи транспорт з ними як порожній або маскуючи їх іншими товарами зі значно меншою митною вартістю.

За останньою схемою, службові особи митного поста на підставі підроблених документів забезпечували позачерговий пропуск вантажівок без проведення митного огляду. Надалі транспорт їхав до складів підприємців, де високоліквідні товари вивантажували та реалізовували, а завантажені замість них товари прикриття доставляли на митний пост «Чернівці» для завершення оформлення та сплати занижених платежів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: