НАБУ і САП викрили новий епізод у справі депутата Одеської облради

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про додаткову підозру депутату з Одещини та ще двом фігурантам.
фото: dumskaya.net

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили ще один епізод завдання збитків при закупівлі вуличних світильників для потреб однієї з територіальних громад Одеської області.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про справу депутата Одеської обласної ради від фракції «Європейська солідарність» Миколи Дерев'янка та збитки Цебриківській громаді на Одещині. Разом із Дерев'янком про підозру повідомили колишньому голові Цебриківської селищної ради Одеської області Володимиру Барнасевичу та директору ТОВ «Укрмежбуд» Володимиру Герасимчуку.

«За доручення керівника САП прокурор повідомив нову підозру депутату Одеської обласної ради та колишньому голові однієї з територіальних громад Одеської області, причетних до завдання 10,4 млн грн збитків при закупівлі вуличних світильників для потреб громади. Крім того, за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру директору підконтрольного депутату обласної ради товариства», – інформує САП.

У НАБУ додали, що раніше слідство викрило завдання 6 млн грн збитків Цебриківській громаді, а цього разу – викрито завдання додаткових 10,4 млн грн збитків.

За даними слідства, у 2018 році депутат Одеської обласної ради організував укладання Цебриківським селищним головою договорів на облаштування вуличного освітлення з підконтрольним йому товариством в обхід тендерних процедур.

Учасники змови штучно розділили предмет закупівлі на частини (окремі вулиці населеного пункту), кожна з яких за вартістю робіт не перевищувала 1,5 млн грн, що дозволило замовнику укласти договори без застосування електронної системи закупівель. Це дозволило підряднику завищити вартість продукції у понад 6 разів.

Надалі депутат облради організовував підроблення актів приймання виконаних будівельних робіт, в які внесли неправдиві дані щодо понесених витрат. Це і стало підставою для перерахування підряднику завищеного платежу. Унаслідок таких дій у 2018-2020 років державі заподіяно 16,4 млн грн збитків.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи депутата Дерев'янка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: