Одна з країн НАТО виділила додаткові 600 млн доларів на допомогу Україні

Читать на русском
Норвезький парламент у вівторок, 30 квітня, підтримав збільшення допомоги Україні у 2024 році.
Фото: mvs.gov.ua

Уряд Норвегії у 2024 році додатково спрямує 600 млн доларів на допомогу Україні. Зокрема, йдеться про посилення української протиповітряної оборони та гуманітарну допомогу.

Про це повідомляє місцеве видання VG, цитуючи заяву прем'єр-міністра Норвегії Йонаса Гар Стьоре.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Згідно з інформацією видання, норвезький парламент у вівторок, 30 квітня, підтримав збільшення допомоги Україні у 2024 році.

Як уточнив прем'єр Норвегії, для допомоги українській державі буде передбачено ще 7 млрд норвезьких крон (понад 600 млн доларів).

Гар Стьоре також допустив, що Норвегія може збільшити програму Нансена, в рамках якої на допомогу Україні виділили 75 млрд норвезьких крон (майже 7 млрд доларів) на п'ять років.

Водночас, президент України Володимир Зеленський вже відреагував на рішення Норвегії та подякував норвезькому прем'єру.

«Я ціную, що більша частина цих коштів буде використана для зміцнення протиповітряної оборони України, що є нашим головним пріоритетом у захисті життів. Ми цінуємо незмінну підтримку Норвегії, розуміння наших нагальних потреб та готовність підтримати нас у найкритичніший час», - написав Зеленський у соцмережі Х (Twitter).

Як відомо, у норвезькій армії назвали підтримку України своїм головним пріоритетом.

Нагадаємо, влада Норвегії ухвалила рішення надати Україні до 150 мільйонів норвезьких крон на технічне обслуговування танків Leopard.

Раніше Норвегія анонсувала значне збільшення військової допомоги для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: