США запровадили нові санкції проти військово-промислового комплексу рф

Читать на русском
Уряд США в середу, 1 травня, запровадив нові санкції проти осіб та компаній, пов'язаних із російським військово-промисловим комплексом.
Фото: globsec.org

Уряд США в середу, 1 травня, запровадив нові санкції проти осіб та компаній, пов'язаних із російським військово-промисловим комплексом.

Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті Мінфіну.

Що сталося з економікою росії за два роки повномасштабної війниЯкі зміни відбулися у російській економіці за два роки повномасштабної війни – на інфографіці.

Під обмеження потрапили майже 300 фізичних та юридичних осіб, зокрема:

  • автозавод «Урал»;
  • Брянський автомобільний завод,
  • Володимирський завод прецизійних сплавів
  • Завод «Протон».

До списку також увійшли компанії, які допомогли росії придбати вкрай необхідні технології та обладнання з-за кордону. Йдеться про підприємства з Азербайджану, Бельгії, Китаю, Словаччини, Туреччини та ОАЕ.

Крім того, Мінфін США вніс до чорного списку три російські юридичні та дві фізичні особи, пов'язані з програмами розробки хімічної та біологічної зброї рф.

«Міністерство фінансів постійно попереджає, що компанії зіштовхнуться із серйозними наслідками за надання матеріальної підтримки російській війні. Сьогоднішні дії ще більше підірвуть і послаблять військові зусилля рф, оскільки вони переслідуватимуть її військово-промислову базу та мережі ухилення, які допомагають їй постачати її», – наголосила глава міністерства фінансів Джанет Йеллен.

Нагадаємо, що 30 квітня в Сенаті Сполучених Штатів Америки проголосували за ухвалення законопроєкту про заборону імпорту збагаченого урану з росії.

Також повідомлялося, що США та Британія заборонили ввезення кількох металів із рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: