Іран розробляє новий дрон-камікадзе, схожий на «Ланцет» – Forbes

Читать на русском
Безпілотник повинен мати тривалість польоту від 30 до 60 хвилин і нести корисне навантаження від 3 до 6 кілограмів у межах 40 кілограмів.
фото: Forbes

Іран розробляє новітний дрон-камікадзе. Ймовірно він є аналогом російського «Ланцета».

Про це повідомляє Forbes.

За другий рік великої війни росія використала понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисячі дронів – деталіРосія за останній рік використала проти України понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисячі ударних дронів. Деталі – на інфографіці.

Відомо, що країна-агресор росія використовує ці дрони у Сирії, а також для атак по Україні.

Згідно з інформацією ЗМІ, у звіті іранського інформаційного агентства Tasnim, яке пов'язано з іранським воєнізованим Корпусом вартових ісламської революції, повідомляється про деталі виробництва дрона.

«Якщо припустити, що нові боєприпаси, виготовлені КВІР, створені за мотивами російського «Ланцета», безпілотник повинен мати тривалість польоту від 30 до 60 хвилин і нести корисне навантаження від 3 до 6 кілограмів у межах 40 кілограмів», – сказано у звіті.

Як повідомляється, наразі всі питання узгоджуються.

Варто зазначити, що новітній іранський безпілотник не є копією російського «Ланцета», але має схожу базову конструкцію та швидше за все, має такий же діапазон і корисне навантаження.

Нагадаємо, в лютому 2024 року українські аналоги дронів «Ланцет» пройшли перші випробування.

Також, як змінювався обсяг торгівлі України та Ірану за останні десять років можна побачити - на інфографіці «Слово і діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: