У Сенаті США схвалили заборону на імпорт російського урану – Bloomberg

Читать на русском
Відтепер президент Джо Байден повинен підписати цей документ, щоб ініціатива стала законом.
Укрінформ

У вівторок, 30 квітня, у Сенаті Сполучених Штатів Америки проголосували за ухвалення законопроекту про заборону імпорту збагаченого урану з росії. Відповідний документ направили до Білого дому на підпис президенту Джо Байдену.

Про це повідомляє агенція Bloomberg.

Які країни цього року імпортували найбільше російського викопного паливаКитай у першому півріччі став найбільшим імпортером російського викопного палива. Які країни ще імпортували і яку суму – на інфографіці.

Як зазначається, обмежувальні дії щодо імпорту російського урану направлені на підтримку зусиль у США щодо блокування поставок Кремлем палива для реакторів.

Закон про заборону імпорту російського урану вводить заборону імпорту із США через 90 днів після набрання чинності. В ініціативі міститься дозвіл на тимчасові звільнення віл заборони до січня 2028 року.

Відтепер президент Джо Байден повинен підписати цей документ, щоб ініціатива стала законом.

Як свідчать дані Міністерства енергетики США, рф постачала майже чверть збагаченого урану, який використовується для палива для американського флоту з понад 90 комерційних реакторів.

Зазначається, що відповідні продажі приносять рф приблизно 1 мільярд доларів на рік. Разом з тим очікується, що заміна цих поставок може стати проблемою та ризикує підняти вартість збагаченого урану приблизно на 20%.

Нагадаємо, в уряді Італії погодились підтримати санкції проти російського скрапленого природного газу.

Раніше повідомлялося, що в США досі використовують закуплене у росії ядерне паливо.

При цьому США намагаються перешкодити росії контролювати світовий ринок зрідженого газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: