Удар по військовому аеродрому в Джанкої: з'явилися супутникові знімки наслідків

Читать на русском
На військовому аеродромі в Джанкої, судячи з супутникових знімків, пошкоджено російську систему протиповітряної оборони С-300/С-400.
tribun.com.ua

Супутникові знімки Planet Labs зафіксували пошкодження військової техніки на аеродромі в окупованому Джанкої, по якому вночі 30 квітня було завдано ракетного удару.

Знімки опублікували «Схеми».

Найімовірніше, на аеродромі пошкоджено російську систему протиповітряної оборони С-300/С-400, що складається з пускових установок і РЛС. Про те, що вона там була, свідчить знімок за 27 квітня.

Судячи з супутникових фото, удару було завдано по одній із установок С-300/С-400, решта передислокована з цієї території.

Нагадаємо, вночі 30 квітня в окупованих росіянами Сімферополі, Гвардійському та Джанкої пролунали вибухи. Окупанти перекривали Кримський міст, а місцеві жителі повідомляли про пожежу на військовому аеродромі. Сергій Аксьонов заявив про атаку на півострів ракетами ATACMS.

За інформацією ЗМІ, кілька російських військових було поранено.

Україна офіційно не коментувала удари по аеродрому. На відміну від ударів, завданих 17 квітня: тоді Головне управління розвідки назвало втрати російської армії, а Генштаб показав відео запуску ракет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: