У Міноборони розповіли, коли запрацює Е-кабінет військовозобов’язаного

Читать на русском
Електронний кабінет військовозобовʼязаного запрацює 18 травня. Наразі Міністерство оборони отримує необхідні документи, аби він був доступний всім українцям.
Фото: АрміяInform

Міністерство оборони запускає електронний кабінет військовозобов’язаного. Він запрацює 18 травня, застосунок буде доступний для завантаження в App Store та Google Play Market.

Про це розповіла заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі Радіо Свобода.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

«18 травня міністерство оборони запускає, як і визначено чинним законом, електронний кабінет військовозобов’язаного. Зараз цей застосунок буквально створюється, і ми отримуємо всі необхідні документи, щоб він був доступний всім нашим громадянам», – зазначила вона.

Для оновлення даних в е-кабінеті потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватися і заповнити необхідні поля. Зокрема номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання. Окрім нового застосунку, оновити свої дані можна буде також через ТЦК та ЦНАП. Проте у двох останніх варіантах потрібно буде відвідувати установи, а через Е-кабінет зробити це можна буде навіть з-за кордону.

«Ми працюємо над тим, щоб в застосунку була доступна ця дуже проста і зручна функція – авторизуватися, заповнити ці три поля і отримати одразу інформацію з бази військовозобов’язаних «Оберіг» для того, щоб передивитися, які дані є по тобі в реєстрі», – додала Черногоренко.

Посадовиця зазначила, що у разі необхідності уточнення даних ТЦК звернеться до військовозобов'язаного. Подальша робота з цими даними відбудеться безпосередньо між ним та працівником ТЦК.

«Оновити ці дані можна буде з будь-якої зручної точки, в тому числі із з-закордону. Ми вважаємо, що кількість військовозобов’язаних, які будуть користуватися цим функціоналом може досягати 70-80%, тому що це буде дуже зручно», – пояснила заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, Міноборони перезапустило електронну систему «Оберіг» та оцифрувало дані щодо всіх чоловіків призовного віку.

Як відомо, 11 квітня Верховна Рада проголосувала у другому читанні урядовий законопроєкт про зміну правил мобілізації та військового обліку. Його підтримали 283 народних депутати.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт, що передбачає зниження призовного віку. Також підписано закон, який зобов'язує обмежено придатних до військової служби чоловіків пройти повторну військово-лікарську комісію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: