Росіяни закріпилися в Очеретиному на Донеччині – ЗСУ

Читать на русском
Ворогу вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному в Покровському районі, але ЗСУ вже вживають заходів у відповідь.
Генштаб ЗСУ

Російським окупантам вдалося прорватися та закріпитися у селищі Очеретине Покровського району Донецької області. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб вибити ворога.

Про це заявив речник оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСГВ) Хортиця підполковник Назар Волошин у коментарі Інтерфакс-Україна у четвер, 2 травня.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

«Щодо Очеретиного. Ворог прорвався і закріпився в цьому населеному пункті. Частина, в якій перебуває противник, перебуває під нашим вогневим контролем. Вживаються заходи, щоб його вибити звідти. Також там тривають важкі бої, проте ситуація під контролем підрозділів ЗСУ», – розповів Волошин.

При цьому він запевнив, що ЗСУ вживає всіх заходів щодо стабілізації обстановки на цьому напрямку та повернення під контроль Очеретино. У бій було задіяно додаткові сили та засоби резерву.

За даними Волошина, найскладніша ситуація зараз на Покровському та Курахівському напрямках. Там ворог задіяв до чотирьох бригад і намагається розвинути наступ на захід від Авдіївки та Мар'їнки – хоче пробитися до Покровська та Курахового.

«На цих напрямках противник досяг певних тактичних успіхів, але оперативної переваги здобути він не зміг. Для посилення оборони на цих напрямках, заміни підрозділів, які зазнали втрат, з нашого боку здійснюється переміщення бригад, які відновили свою боєздатність», – додав він.

Нагадаємо, цього тижня головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив про відхід Сил оборони із трьох сіл поблизу Авдіївки. У ЗСУ пояснили таке рішення командування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: