ВМС дали символічні назви катерам, які передала Естонія – фото

Читать на русском
Естонські катери виконуватимуть бойові завдання, зокрема із захисту цивільного судноплавства.
фото ВМС ЗСУ

Командування Військово-морських сил ЗСУ присвоїло двом естонським катерам назви «Ірпінь» та «Рені». Вони виконуватимуть бойові завдання.

Про це повідомили ВМС ЗСУ у Facebook у четвер, 2 травня.

Як Україна та росія поділили Чорноморський флот після розпаду СРСРУкраїна після розпаду Радянського Союзу отримала 137 кораблів Чорноморського флоту, тоді як росія – 388.

Повідомляється, що назву «Ірпінь» обрали на честь українського міста-героя, а «Рені» – на честь міста, порт якого найближчий до Естонії.

Вказано, що сьогодні на цих катерах підняли військово-морські прапори ЗСУ. У церемонії під керівництвом командувача ВМС ЗСУ віце-адмірала Олексія Неїжпапи, окрім військових моряків, взяла участь делегація від Естонії на чолі з командувачем ВМС Естонії коммодором Юрі Саска.

«По завершенні церемонії гості мали нагоду, під час переходу морем, ознайомитись з облаштуванням катерів, їх ходовими якостями та побачити наслідки ворожих ударів по портовій інфраструктурі України», – йдеться у повідомленні.

У ВМС зазначили, що катери «Ірпінь» та «Рені» виконуватимуть бойові завдання, зокрема з захисту цивільного судноплавства.

Нагадаємо, у лютому бійці ГУР знищили російський ракетний катер Іванівець. Глава військової розвідки розповів про подробиції операці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: