У Кенії внаслідок повеней загинули понад 180 людей

Читать на русском
У Кенії спостерігаються повені та зсуви ґрунту, спричинені сильними дощами, що тривають вже два місяці. Загинула вже 181 особа.
Фото: Simon Maina/AFP

У Кенії сильні дощі, які тривають із середини березня та спричинили повені та зсуви ґрунту, забрали життя 181-ї особи.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що зливи призвели до масштабних раптових повеней в округах Найробі, Макуені, Західний Покот і Мачакос. Будинки, дороги, мости та інша інфраструктура були зруйновані. Дощі порушили роботу підприємств та призвели до закриття шкіл, а сотні тисяч людей були змушені покинути свої домівки. Крім того, є загиблі в сусідніх Танзанії та Бурунді.

«У центральному кенійському місті Май Махіу, загинули щонайменше 48 людей під час раптової повені у понеділок. В середу з-під уламків рятувальники витягнули ще два тіла», – йдеться у матеріалі.

Як повідомив регіональний менеджер Червоного Хреста Кенії Фелікс Майо, до пошуків загиблих та зниклих безвісти унаслідок стихії долучилися військові зі службовими собаками.

Метеорологічний департамент Кенії повідомив, що сильні опади продовжаться у країні цього тижня, а у деяких районах можливі повені та зсуви ґрунту.

Нагадаємо, нещодавно повінь вирувала у сибірських регіонах росії, а через прорив дамби у місті Орськ зупинили роботу нафтопереробного заводу.

У січні у Конго через паводки та спричинені ними зсуви ґрунту загинули щонайменше 20 людей.

Наприкінці 2023 року сильні зливи пройшли на півночі Танзанії, в результаті загинули понад 50 людей.

Крім того, у вересні 2023 року у Лівії через сильний шторм та повені щонайменше 2 тисячі людей загинуло, а ще близько 6 тисяч вважалися зниклими безвісти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: