Росія готує «трирівневий» план дестабілізації України – ГУР

Читать на русском
Травень буде ключовим місяцем, коли росія застосує трирівневий план дестабілізації України, вважає заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.
Фото: pap.pl

Росія має намір застосували трирівневий план дестабілізації України. Він поєднує у собі перевагу на полі бою, дезінформаційну кампанію в Україні та ізоляцію на міжнародній арені.

Про це розповів заступник голови ГУР Міноборони України генерал-майор Вадим Скібіцький, пише The Economist.

Рф наростила виробництво зброї і зможе підтримувати наступ в Україні щонайменше два роки – WPРосія наростила виробництво озброєння і зможе підтримувати наступ в Україні, принаймні, ще два роки, вважають аналітики.

Перша частина плану – військова. Незважаючи на те, що Конгрес США із запізненням дав добро на збільшення військової допомоги, минуть тижні, перш ніж вона дістанеться до лінії фронту, зазначив Скібіцький.

«До того ж, навряд чи ця допомога зрівняється з російськими запасами снарядів або забезпечить ефективний захист від керованих авіаційних бомб, які росія щодня скидає на Україну», – зауважив він.

Другою частиною плану рф є дезінформаційна кампанія, яка буде спрямована на підрив української мобілізації та політичної легітимності президента Володимира Зеленського, президентський термін якого умовно закінчується 20 травня. Хоча Конституція допускає безстрокове продовження президентства у воєнний час.

Третя частина плану, за словами генерала, – це невпинна кампанія росії з ізоляції України на міжнародному рівні.

«Вони будуть у будь-який спосіб розхитувати ситуацію», – вважає Скібіцький.

Нагадаємо, у цьому ж інтерв'ю заступник голови ГУР Міноборони України скептично оцінив ймовірність перемоги України лише на полі бою.

Раніше у США скептично оцінили шанси України на перемогу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: