Кількість жертв обвалу будинку в Бєлгороді знову зросла, у місті лунають нові вибухи

Читать на русском
У країні-агресора заявили про 9 загиблих під час обвалу будинку в Бєлгороді, розбір завалів триває.
фото: nv.ua

У росії заявили, що число загиблих під час сьогоднішнього обвалу будинку в Бєлгороді сягнуло 9 осіб. При цьому, у місті лунає низка нових вибухів під час повітряної тривоги.

Про це повідомляють російське пропагандистське видання «РИА Новости» та місцеві Telegram-канали.

Як зазначається, екстрені служби підтвердили загибель вже 9 людей під завалами будинку.

Згодом місцеві пабліки повідомили про серію з п'яти вибухів у Бєлгороді. Було оголошено ракетну небезпеку.

«У Бєлгороді та Бєлгородському районі запущено сирену ракетної небезпеки. Якщо ви знаходитесь вдома – не підходьте до вікон», - написав губернатор Бєлгородської області рф В'ячеслав Гладков.

При цьому, Міноборони рф повідомило про начебто відбиття «нової атаки ЗСУ» на Бєлгород.

«У ході відбиття атаки російськими засобами ППО знищено дванадцять реактивних снарядів РСЗВ «Вампір» та два реактивні снаряди РСЗВ «Вільха», - йдеться у повідомленні відомства.

Нагадаємо, у неділю, 12 травня, у російському Бєлгороді пролунав вибух. Росіяни заявили про влучання в багатоповерхівку, стався обвал. На той момент було відомо про мінімум чотирьох загиблих та 21 постраждалого, під завалами можуть перебувати люди.

Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко зазначив, що обвал під’їзду міг статись через підрив або побутовий вибух. Ймовірно, звинувачуючи ЗСУ в обстрілі, рф хоче виправдати подальші атаки на житлові будинки України.

При цьому, росіяни стверджують, що під’їзд у багатоповерхівці у Бєлгороді був зруйнований уламками ракети після роботи ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: