Апеляція знову залишила з підозрою ексгендиректора заводу «Зоря»-«Машпроект»

Читать на русском
Апеляційна інстанція вдруге не побачила підстав для підтримання скарги захисника підозрюваного на обраний запобіжний захід.
фото: nikvesti.com

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду вдруге залишила без задоволення скаргу на повідомлення про підозру, оголошену колишньому генеральному директору державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект» Андрію Хоменку.

Таке рішення 9 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 13 березня Апеляційна палата вже відмовляла в скарзі захисника Хоменка на підозру. Втім адвокат вдруге подав скаргу спочатку до антикорупційного суду, а після до АП ВАКС.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 22 квітня 2024 року, якою залишено без задоволення скаргу захисника на повідомлення про підозру (Хоменку – ред.) у кримінальному провадженні залишити без змін, а апеляційну скаргу – без задоволення», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС заочно заарештував Хоменка в цій справі.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом ексгендиректорам заводу «Зоря»-«Машпроект» і одному підприємцю у заволодінні 1,32 млрд грн. Слідство встановило, що керівництво заводу «Зоря»-«Машпроект», яке експортувало продукцію власного виробництва за кордон, організувало схему заволодіння коштами держпідприємства. Для цього з компанією-нерезидентом уклали низку агентських угод, за якими вона нібито мала надавати послуги з пошуку та проведення переговорів з потенційними покупцями продукції держпідприємства щодо укладання з ними відповідних зовнішньоекономічних контрактів.

У результаті протягом 2013-2018 років на рахунки компанії-нерезидента держпідприємство безпідставно перерахувало 61,98 млн доларів як оплату за удавані агентські послуги. Завдання ДП збитків на цю суму підтверджується висновком судової економічної експертизи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: