США виділяють Україні 2 млрд доларів на закупівлю зброї

Читать на русском
США виділяють Україні 2 мільярди доларів допомоги, оголосив у Києві Ентоні Блінкен. Кошти підуть на закупівлю зброї для ЗСУ.
Фото: AP

США виділяють Україні 2 мільярди доларів іноземного військового фінансування. Кошти будуть надані для виробництва та закупівлі озброєння.

Про це у Києві оголосив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Як розповів Блінкен на брифінгу в МЗС України, ці кошти будуть внеском до нового фонду Defense Enterprise Fund для розвитку українського ОПК та фінансування закупівлі зброї.

«У нас є додаткова допомога, яка зараз у дорозі. Сьогодні я хочу додати до цього, оголосивши, що ми надамо додаткові 2 мільярди доларів фінансової та військової допомоги Україні», - сказав держсекретар.

Він також додав, що США поспішають із доставкою на передову боєприпасів, бронетехніки, ракет та засобів ППО.

«Усім, у кого виникає спокуса зробити ставку проти України, не робіть цього. Це буде велика помилка. Ми разом пережили важкі часи, я абсолютно впевнений, що разом ми подолаємо ці скрутні моменти», – додав Блінкен.

Нагадаємо, 24 квітня США офіційно оголосили про надання Україні першого пакета військової допомоги після схвалення фінансування Конгресом. Його вартість становила мільярд доларів.

Другий пакет військової допомоги було виділено 10 травня. Його вартість склала 400 млн доларів, туди увійшли додаткові ракети для ЗРК Patriot, боєприпаси для NASAMS, додаткові системи HIMARS і боєприпаси до них, зенітні ракети Stinger, а також артилерійські снаряди 155 мм і 105 мм калібрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: