«Захоплення Роботиного»: у Силах оборони спростували ще один фейк рф

Читать на русском
Триває оборона села Роботине. ЗСУ роблять все необхідне, щоб ворог і надалі не мав успіху.
Генштаб ЗСУ

Пропагандистські паблики росіян поширюють інформацію про нібито захоплення російськими військовими села Работине на Запорізькому напрямку. Це фейк.

Про це повідомив начальник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук у середу, 15 травня.

Так виглядає «звільнення»: які українські міста повністю чи частково зруйновані окупантамиЯкі міста було повністю або частково зруйновано російськими окупантами – на інфографіці. Найбільше постраждав Донбас.

«Російські пропагандистські пабліки в черговий раз поширили фейк про нібито захоплення силами армії так званої російської федерації населеного пункту Роботине...Повідомляємо, що ця інформація не відповідає дійсності», - сказав він.

Незважаючи на численні штурми цього населеного пункту (за минулі три доби таких сталося сім) ворог не досяг успіху на цьому напрямку, підкреслив Плетенчук.

«Продовжується оборона. Сили оборони півдня роблять все необхідне, щоб ворог і надалі не мав успіху. В результаті штурмів ворог був змушений відійти, зазнавши втрат», - додав прес-офіцер.

Як відомо, село Роботине росіяни окупували у березні 2022 року. Минулого року українські військові звільнили Роботине.

У квітні ЗСУ вже спростовували захоплення Роботиного, а також показали, як зараз виглядає знищене росіянами село.

Нагадаємо, сьогодні в ЦПД спростували повідомлення російських пабліків про нібито окупацію Вовчанська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: