Данія підготує для України пакет військової допомоги на 750 млн євро: що до нього увійде

Читать на русском
Влада Данії надасть Збройним силам України новий пакет військової допомоги вартість 5,6 млрд датських крон (приблизно 750 млн євро).
Фото: Getty Images

Влада Данії надасть Збройним силам України новий пакет військової допомоги вартість 5,6 млрд датських крон (приблизно 750 млн євро).

Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони країни.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Там зазначили, що основний наголос у рамках нового пакету допомоги буде зроблено на ППО та артилерії.

Кошти будуть спрямовані, зокрема, на передачу Україні літаків F-16, системи ППО, технічне обслуговування артилерійських установок, а також поставки снарядів і протитанкових мін.

«У рамках пакету уряд також надає додаткові кошти для безпосереднього інвестування в українську оборонну промисловість. Має сенс виробляти зброю там, де вона застосовується, і тими, хто її застосовує. Йдеться також про майбутнє обороноздатності України», – вказано у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці квітня стало відомо, що Данія надасть ЗСУ озброєнь ще на 590 млн євро. Також повідомлялося, що Данія першою у світі закупить зброю для ЗСУ у українських виробників.

Раніше посол Данії розповів, коли Україна отримає перші винищувачі F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: