Зеленський закликав Туска об'єднатися для захисту інфраструктури на заході України

Читать на русском
Президент України сьогодні провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском та обговорив питання боротьби з агресією рф та захисту від атак.
ZUMAPRESS.com, Ukraine Presidency

Газова інфраструктура на заході України є однією з найактуальніших цілей росії. Україна повинна разом з Польщею протидіяти російській загрозі.

Таку думку висловив президент Володимир Зеленський у телефонній розмові із прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Дуда відповів, чому Польща не зможе передати Україні установки PatriotВлада Польщі поки не має наміру передавати ЗСУ установки ППО Patriot, повідомив президент країни Анджей Дуда.

За словами Зеленського, він та Туск обговорили ситуацію у Харкові та нагальну потребу України у ППО для захисту України.

«Одна із цілей рф зараз – газова інфраструктура на заході України. Успіх росії там поставить під удар енергетичну безпеку Європи. Ми маємо спільно знайти спосіб, як цьому протидіяти», – розповів президент.

Зеленський додав, що вони спільно з Туском доручили командам невідкладно розпочати роботу над текстом двосторонньої безпекової угоди.

Нагадаємо, у МВС Польщі заявили, що українським біженцям продовжать захист навіть без паспорта. Також нещодавно у Польщі озвучили обсяг військової допомоги Україні за два роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: