Чверть українських дітей не можуть повноцінно вчитися через війну – дослідження

Читать на русском

Понад 25 відсотків дітей в Україні не можуть повноцінно навчатися через воєнні дії та обстріли, йдеться у дослідженні.
unicef.org

Понад 25% дітей, які перебувають в Україні, позбавлені можливості повноцінно навчатися через військові дії та регулярні обстріли росії.

Про це йдеться у дослідженні видання Texty.

Навчальний рік 2023/2024: головні особливості для школярівНавчальний рік у школах 2023/2024, головні факти – на інфографіці. Для школярів є три форми навчання.

Як повідомили в Інституті освітньої аналітики у відповідь на запит видання, станом на квітень 2024 року 628 тисяч 489 дітей в Україні навчаються дистанційно, ще 298 тисяч – у змішаному форматі (частково очно, частково онлайн).

Регулярно відвідують школу 2 млн 727 тисяч 483 дитини. Але, як зазначає видання, навіть ті, хто ходить до школи, не можуть повноцінно навчатися під час повітряних тривог: укриття, як правило, розраховані на те, щоб умістити всіх дітей, а не організувати там навчальний процес.

На карті України, складеній виданням, зазначено, як працює школа: очно, дистанційно чи у змішаному форматі.

Дистанційно працюють школи, які знаходяться переважно на півночі, сході та півдні країни. Візуально найбільше таких шкіл у Харківській області. У Києві повністю дистанційно працює близько двох десятків шкіл.

У Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях взагалі немає шкіл, які працюють у дистанційному форматі. Тільки одна така школа є у Львівській області та у Кіровоградській, у Хмельницькій та Вінницькій їх по три.

Шкіл, які працюють у змішаному форматі, найбільше у Дніпропетровській області. Небагато їх у західних та центральних областях.

Очне навчання відбувається, переважно, у безпечніших західних і центральних областях, Києві. Чим ближче на схід та південь, тим менше шкіл з очним навчанням: наприклад, на Донеччині їх до десяти, на Харківщині – близько двох десятків.

Нагадаємо, що російські військові за два роки повномасштабної війни пошкодили в Україні кожну сьому школу.

У МОН розповідали, скільки шкіл в Україні розпочали навчальний рік дистанційно та скільки у звичайному режимі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: