Хакери атакували дочірню компанію російської «МТС» – ЗМІ

Читать на русском
В ніч на 27 квітня українська хакерська група BO Team та Головне управління розвідки здійснили атаку на російську компанію АТ МТТ.
glavcom.ua

В ніч на 27 квітня українська хакерська група BO Team та Головне управління розвідки здійснили атаку на російську компанію АТ «МТТ».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела.

Відомо, що українські кіберфахівці заздалегідь отримали доступ до всього мережевого обладнання АТ «МТТ». Після чого у ніч з 26 на 27 квітня 2024 здійснили потужну кібератаку на всі захоплені пристрої. та конфігураційних файлів.

Це завдало завдано суттєвої шкоди компанії сервіси підприємства досі не працюють в багатьох регіонах росії.

«Для відновлення всього обладнання фахівцям підприємства доведеться фізично підключатися до кожного пристрою, що може зайняти тижні з огляду на географію розташування кожного з них», – зазначають у дописі.

Відзначимо, що Міжрегіональний ТранзитТелеком – це телекомунікаційна компанія, провайдер в рф, який обслуговує тисячі корпоративних і мільйони приватних клієнтів.

Раніше українські хакери вивели з ладу ІТ-інфраструктуру «Москоллектора». Підприємство відповідає за експлуатацію підземних водопровідних труб, кабелів зв'язку та тепломереж російської столиці.

Також повідомляли, що хакери ГУР зламали сервери Міноборони росії та отримали доступ до секретних документів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: