Вірменія не братиме участі у фінансуванні ОДКБ

Читать на русском
Вірменія не братиме участі у фінансуванні діяльності Організації Договору про колективну безпеку, яка контролюється росією.
Фото: уряд Вірменії

Уряд Вірменії не братиме участі у фінансуванні діяльності Організації Договору про колективну безпеку, яка контролюється росією.

Про це повідомила речниця вірменського МЗС Ані Бадалян у відповідь на запит Factor.am.

Криза в ОДКБ: які претензії до організації колективної безпеки мають її учасникиОДКБ перебуває у кризі на тлі внутрішніх протиріч та слабшої ролі росії на міжнародній арені. Докладніше – на інфографіці.

«Республіка Вірменія утримається від участі у Договорі про колективну безпеку 2024 року щодо бюджету...і участі у фінансуванні передбаченої ним діяльності організації», – заявила Бадалян.

Водночас МЗС не заперечує, щоб бюджет ОДКБ ухвалили в обмеженому форматі.

Наголошується також, що країна вже не бере участі у діяльності структури, зокрема у спільних військових навчаннях, оскільки ОДКБ «не відреагувала належним чином на виклики безпеки Вірменії».

Нагадаємо, нещодавно влада Вірменії направила росії офіційний лист про припинення роботи прикордонників країни-агресора в аеропорту Єревана «Звартноц».

Також повідомлялося, що Вірменія може відключити мовлення російських телеканалів на своїй території, якщо ті не будуть шанобливо ставитися до громадян та державного ладу країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: