Після прильоту по нафтобазі в окупованому Луганську ситуація на заправках критична – ОВА

Читать на русском
У Луганську догоріла нафтобаза і водночас у росіян виник дефіцит пального, на заправках його майже немає.
ілюстративне фотоФото:REUTERS / Sofiia Gatilova

У тимчасово окупованому Луганську у російських військових почалися серйозні проблеми з пальним після удару ЗСУ по нафтобазі. На заправках жорсткий дефіцит.

Про це повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор у Telegram.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

За його словами, нафтобаза догоріла лише в середу, та одразу виник дефіцит пального.

«Нафтобаза в Луганську допалала лише вчора, а місті і навколо нього вже виник дефіцит пального. Окупаційна влада обіцяє, що згодом все буде гаразд, однак на заправках ситуація критична. Кажуть про «тимчасові труднощі». Як розв’язати логістичну задачу із доставкою продуктів нафтопереробки у так званій ЛНР поки не знають. Існуючі запаси віддають російським військовим», – написав він.

Голова Луганської ОВА також розповів, що окупанти не припиняють бойові дії і відновили спроби штурму в Білогорівці. Також ворог продовжує тиснути у районах Стельмахівки, Макіївки, Невського, Новолюбівки, Твердохлібово.

Нагадаємо, увечері 7 травня у тимчасово окупованому Луганську пролунали вибухи, пізніше стало відомо про приліт по нафтобазі. Попередньо, ЗСУ могли завдати удару ракетою ATACMS.

У ніч на 9 травня дрони атакували нафтобазу в Краснодарському краї рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: