«Наступу немає»: у ЗСУ пояснили, для чого росія активізувала атаки на Харківщині

Читать на русском
Активізація російських атак на півночі Харківщини є нічим іншим, як інформаційно-психологічною операцією, вважають у ЗСУ.
Фото: t.me/GeneralStaffZSU

Активізація російських атак на півночі Харківської області є нічим іншим, як інформаційно-психологічною операцією ворога.

Про це заявив речник оперативно-стратегічного командування військ «Хортиця» Назар Волошин у коментарі порталу hromadske.

Наступ рф на Харківщині: Синєгубов відповів, чи є наземна загроза для обласного центруВійська рф проводять новий етап наступальних дій на північному напрямку Харківщини, проте загрози для самого Харкова поки що немає.

За його словами, росіяни таким чином хочуть посіяти паніку серед населення та завадити плануванню операцій з боку ЗСУ.

«Наступу на півночі Харківщини немає. Сили оборони спільно зі Збройними силами та різними військовими формуваннями контролюють ситуацію», – заявив речник.

Волошин додав, що росіяни цими атаками намагаються змусити українських військових відтягнути сили та засоби з Донецького на Харківський напрямок.

Нагадаємо, сьогодні в Міноборони повідомили, що о 5-й ранку відбулася спроба прориву російськими військами лінії оборони ЗСУ під прикриттям бронетехніки в Харківській області. Після цього президент Зеленський заявив, що росіяни розпочали нову хвилю наступу на Харківщині.

Раніше Reuters повідомило, що рф має намір відтіснити українські Збройні сили на 10 км, щоб створити на Харківщині буферну зону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: