Окупанти вранці намагалися прорвати оборону ЗСУ на Харківщині, тривають бої – Міноборони

Читать на русском
Приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони ЗСУ на Харківщині під прикриттям бронетехніки. На Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб.
varta1.com.ua

Сьогодні, 10 травня, о 5 ранку відбулася спроба прориву російськими військами лінії оборони ЗСУ під прикриттям бронетехніки на Харківщині. Атаку ворога було відбито, бої тривають.

Про це пресслужба Міноборони повідомляє у Telegram.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

Згідно з даними військового відомства, протягом цієї доби на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб. Із початком ночі ворог за підтримки артилерії посилив вогневий тиск на передній край оборони ЗСУ.

«Приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки», - йдеться у повідомленні.

У Міноборони зазначають, що атаку ворога відбито, тривають бої різної інтенсивності.

«Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи. Збройні сили України продовжують стримувати наступ ворога», - додають у міністерстві.

За даними проєкту Deep State, наразі продовжуються обстріли прикордонних населених пунктів Харківщини, зокрема, в районі міста Вовчанськ. Також активно застосовуються системи РЕБ та БПЛА.

Водночас, керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що окупанти посилили обстріли на північному напрямку. Передусім противник завдає ударів по місту Вовчанськ.

«Усю ніч тривали обстріли з КАБів, РСЗВ та артилерії. Були безуспішні спроби ДРГ прорвати кордон. Збройні сили України впевнено тримають позиції: не втрачено жодного метра. Угрупування противника не становить загрози для Харкова, його сил вистачає лише для провокацій на північному напрямку», - сказав голова Харківщини.

Нагадаємо, нещодавно командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Павлюк повідомив, що росіяни мають план захоплення Харкова або Сум.

Також стало відомо, що окупанти створюють «певне угруповання» військ на північ від Харкова.

Головнокомандувач ЗСУ Сирський заявив, що якщо російські війська знову спробують наступати на Харків, місто може стати для них фатальним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: