Поліція звернулася до українців напередодні поминальних днів

Читать на русском
Поліція закликала громадян обмежити час перебування на цвинтарях у поминальні дні, зокрема у вихідні 11-12 травня.
фото Нацполіція

В Україні в поминальні дні біля цвинтарів поліція нестиме службу в посиленому режимі. Але при цьому правоохоронці закликають громадян обмежити час перебування на цвинтарях, особливо під час повітряних тривог.

Про це заявила в ефірі телемарафону заступник начальника департаменту комунікації Національної поліції України Юлія Гірдвіліс.

Рада продовжила воєнний стан та мобілізаціюВоєнний стан та мобілізація в Україні продовжені на три місяці – рішення ухвалила Верховна рада.

За її словами, правоохоронці у складі понад 12 тисяч осіб забезпечуватимуть правопорядок у поминальні дні 11 та 12 травня. За інформацією головних управлінь Національної поліції в регіонах, такі поминальні заходи відбудуться на понад 9 тисяч цвинтарях.

«Тому ми хочемо звернутися до громадян, обережними бути, обмежити час перебування на цвинтарях», – сказала Гірдвіліс.

Вона застерегла, щоб українці, які мешкають у прифронтових регіонах, уникали в ці дні відвідування цвинтарів, бо це теж безпосередньо пов'язане з їхньою безпекою.

«Звертаємося також неухильно дотримуватися сигналів повітряної тривоги, не ігнорувати, якнайшвидше прямувати в укриття», – зазначила Гірдвіліс.

Нагадаємо, на Великдень поліція та рятувальники також несли службу в посиленому режимі. Істотних порушень порядку не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: