Прикордонники назвали кількість загиблих у Тисі чоловіків з початку війни

Читать на русском
З річки Тиса на Закарпатті з початку воєнного стану витягли 28 тіл потопельників. Але загальна кількість нещасних випадків – понад 30.
Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

У річці Тиса на Закарпатті від початку дії воєнного стану виявили тіла близько трьох десятків чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 10 травня.

У ДПСУ розповіли, скільки від початку війни викрили груп, які переправляли ухилянтів за кордонПрикордонники активно працюють над тим, щоб викривати схеми і власне встановлювати організовані злочинні групи, які обіцяють людям сприяння в незаконному перетині кордону.

«Вже зафіксовано у річці Тиса 28 випадків, коли виявляли тіла загиблих. Швидше за все – це ті, хто як напрямок для цього обрали для себе лінію кордону по річці Тиса. Якщо сюди додати важкодоступні гірські місцевості чи інші ділянки кордону – це вже понад 35 випадків», – повідомив він.

Демченко нагадав, що Тиса є дуже небезпечною річкою. Вона має стрімку течію, там є і коріння дерев, і місця, куди може затягувати течія.

«Нестача сил у порушників при подоланні річки, підступні місця призводять до того, що людина втрачає життя через необдумані та безглузді дії при спробі незаконного перетину кордону», – зазначив спікер ДПСУ.

Нагадаємо, 6 травня з річки Тиса дістали тіла ще трьох потонулих чоловіків. Одному із загиблих було лише 20 років. Перед цим румунські прикордонники знайшли тіло чоловіка на березі Тиси, який був у воді вже тривалий час.

Прикордонники вже зверталися до ухилянтів, які з ризиком для життя намагаються переплисти Тису.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: