Керівництво Ізраїлю схвалило продовження та розширення операції в Рафаху – ЗМІ

Читать на русском
Кабінет безпеки Ізраїлю ухвалив рішення розширити зону дій військової операції ЦАХАЛ проти бойовиків ХАМАС у місті Рафах.

Кабінет безпеки Ізраїлю ухвалив рішення «розширити зону дій» військової операції ЦАХАЛ проти бойовиків ХАМАС у місті Рафах, розташованому на півдні Сектору Газа.

Про це повідомляє Al Jazeera з посиланням на Axios.

Одне з джерел видання заявило, що це буде «стримане розширення», яке не перетне «червоних ліній» президента США Джо Байдена. При цьому інше джерело повідомило, що таке продовження бойових дій все ж таки можна розглядати як перетин цих ліній.

На даний момент у Рафаху триває евакуація мирного населення. Відомо, що місто вже покинули понад 100 000 палестинців, переважно зі східного Рафаху.

Зазначається також, що Кабмін Ізраїлю доручив своїм дипломатам продовжити зусилля щодо досягнення угоди про звільнення заручників.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден раніше заявив, що зупинить постачання бомб та іншого озброєння Ізраїлю, якщо ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу віддасть наказ про масштабне вторгнення до міста Рафах.

Після цього Нетаньягу заявив, що Ізраїль самотужки протистоятиме ХАМАСу, якщо це буде потрібно.

Нещодавно США та Велика Британія закликали ХАМАС прийняти ізраїльську пропозицію про перемир'я.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: