США сьогодні оголосять про новий оборонний пакет для України – ЗМІ

Читать на русском
Сполучені Штати Америки анонсують новий пакет військової допомоги Україні у розмірі 400 млн доларів.
shutterstock

Адміністрація президента США Джо Байдена готується оголосити сьогодні, 10 травня, про виділення нового пакета військової підтримки для ЗСУ.

Про це повідомляє видання Politico.

Як зазначається, інформацію щодо нового пакету військової допомоги Україні розкрили двоє американських чиновників. Згідно з даними видання, розмір військової допомоги складатиме 400 млн доларів.

«Сполучені Штати оголосять про виділення нового пакета військової допомоги Україні в розмірі $400 мільйонів у п’ятницю», - зазначає видання.

Відповідний пакет допомоги включатиме озброєння, яке вже є на складах США, а саме:

  • нові ракети Patriot;
  • зенітні ракети Stringer;
  • бойові машини Bradley;
  • броньовані військові автомобілі MRAP;
  • протитанкові комплекси Javelin й інше озброєння.

Нагадаємо, 24 квітня президент США Джо Байден підписав про національну безпеку, який передбачає виділення Україні військової допомоги у розмірі понад 60 мільярдів доларів. Того ж дня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на один мільярд доларів. До нього увійшли боєприпаси для HIMARS, зенітні ракети Stinger, артилерійські снаряди, бойові машини піхоти Bradley та інше озброєння.

Також повідомлялося, що США ініціювали виділення Україні нового пакету фінансової допомоги у розмірі до 50 млрд доларів. Наразі США обговорює цю ініціативу із країнами G7.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: