ВАКС розгляне позов про конфіскацію майна ще одного російського олігарха

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав від Мін'юсту позов про застосування санкції до наближеного до Кремля підсанкційного олігарха.
фото: росЗМІ

Вищий антикорупційний суд розгляне позов про конфіскацію активів російського олігарха Олександра Верховського, який, за даними Служби безпеки України, є наближеним до оточення Кремля. Стосовно нього президентом Володимиром Зеленським запроваджено санкції.

Таке рішення 8 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, Міністерство юстиції подало позов до Верховського і просило конфіскувати недобудований траулер «Бухта Соколовская», будівництвом якого займалося ТОВ «Наваль Логістік». Траулер належить ПАТ «Преображенська база тралового флоту».

«Прийняти позовну заяву Міністерства юстиції України до (Верховського – ред.) про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції», до розгляду та відкрити провадження у справі. Призначити справу до розгляду в судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи, яке відбудеться 27 травня 2024 року о 16:45 у залі судового засідання Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Раніше Миколаївський суд наклав арешт на рибальський траулер «Бухта Соколовська», який належить Верховському. Судно передали в управління Національному агентству з розшуку та менеджменту активів.

Нагадаємо, ВАКС частково конфіскував активи першого члена ради федерації росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: