Сили оборони розповіли, скільки російських штурмів відбили на лівобережжі Дніпра за добу

Читать на русском
На лівобережжі Дніпра тимчасово захопленої Херсонщини ворог здійснив 15 штурмів. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції.
Getty Image

В операційній зоні Сил оборони півдня бійці ЗСУ протягом минулої доби, 17 травня, відбили 15 ворожих штурмів на лівому березі Дніпра Херсонщини та п’ять штурмів - на Оріхівському напрямку Запорізької області.

Про це пресслужба Сил оборони півдня України повідомляє у Telegram.

Як зазначається, протягом доби в операційній зоні Сил оборони Півдня продовжилося контрбатарейне протистояння та відбиття російських штурмів. Війська країни-агресора не полишали спроб вибити українські підрозділи із зайнятих позицій.

«На лівобережжі Дніпра тимчасово захопленої Херсонщини ворог здійснив 15 штурмів. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції», - йдеться у повідомленні.

Водночас, на Оріхівському напрямку окупаційні війська здійснили п’ять штурмів, з них чотири в районі Старомайорського та один в районі Малої Токмачки.

Повідомляється, що російські війська здійснили артилерійські обстріли, завдали авіаційних ударів із застосуванням керованих авіабомб та некерованих авіаційних ракет, використали ударні дрони різних типів, продовжують здійснювати аеророзвідку.

При цьому, в операційній зоні Сил оборони півдня загалом за добу зафіксований проліт 252 розвідувальних БПЛА.

Нагадаємо, що українські військові за минулу добу бойових дій, 17 травня, знищили 1210 окупантів. З початку повномасштабної війни росія втратила 491 тисяча 80 військових.

Також загарбники не полишають спроб окупувати Часів Яр на Донеччині. Наразі ворог посилено атакує позиції ЗСУ на цьому напрямі.

А напередодні ЗСУ провели контратакувальні заходи в районі Вовчанська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: