Суд призначив засідання у справі ексзаступника міністра Лозинського

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно колишнього заступника глави Мінрозвитку громад.
фото: Львівська ОДА

Вищий антикорупційний суд призначив на 14 червня підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього заступника міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського в одержанні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди через посередників від підприємця Сергія Кривого.

Таке рішення 16 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У кримінальному провадженні за обвинуваченням (Лозинського – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, (Романа Кітнера – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України, (Кривого – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 369 КК України, (Миколи Лукашика – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 369 КК України, (Олександра Крошки – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 369 КК України, призначити відкрите підготовче судове засідання на 13:00 14 червня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Раніше Лозинський залишився без обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику міністра Василю Лозинському та ще чотирьом особам у проханні та одержанні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди. Влітку 2022 року Кабмін виділив майже 1,41 млрд грн Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України на забезпечення населення у зимовий період теплом. Слідством встановлено, що у цей час підприємець запропонував заступнику міністра здійснити закупівлю пересувних котельних установок за процедурою прямих договорів, оскільки мова йшла про термінові закупівлі матеріалів і обладнання для безперебійного проходження опалювального сезону.

Підприємець, залучивши до реалізації злочинної схеми ще двох осіб, підготував пропозицію для міністерства з цінами на 25-30% дорожчими за ринкові. У той же час була створена видимість що ця вартість є обґрунтованою, оскільки підприємець задіяв підконтрольні йому компанії, які пропонували схоже обладнання за ще вищу ціну. Усвідомлюючи злочинність дій та наслідки, які потягне за собою реалізація цієї схеми, заступник міністра за неправомірну вигоду погодився на пропозицію підприємця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: