ВАКС призначив засідання у справі ексдепутата Тернопільської райради

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно трьох фігурантів хабарної справи і призначив в ній підготовче засідання.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив на 15 травня підготовче засідання у справі колишнього депутата Тернопільської районної ради Володимира Тимчія, адвоката Ростислава Лукашова та підприємця Ореста Самотяги про хабарництво. Наразі невідомо, чи відбулося це засідання.

Про це свідчать дані Судової влади України та реєстру судових рішень, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Лукашова – ред.) за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України, (Тимчія – ред.)- за ч. 4 ст. 368 КК України, (Самотяги – ред.) - за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України у приміщенні Вищого антикорупційного суду на 15 травня 2024 року о 15:00», – йдеться в рішенні.

Водночас на сайті Судової влади наразі не вказана дата нового засідання.

Як відомо, антикорупційний суд відпустив Тимчія під особисте зобов'язання. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, за версією слідства, підприємець Орест Самотяга підбурив потенційного покупця свого аграрного підприємства «Онікс» до надання неправомірної вигоди у сумі $20 тисяч судді Господарського суду Тернопільської області за ухвалення рішення на його користь, а також $300 тис. заступнику керівника Великоберезовицької громади Володимиру Тимчію та адвокату Лукашову за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду. Водночас Тимчія та Лукашова підозрюють у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди. Тимчій склав повноваження депутата Тернопільської райради.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: