Чернівецький губернатор про лісове браконьєрство в Карпатах знає, але боротися відмовляється

Читать на русском

Губернатор Буковини Олександр Фищук знає про проблему незаконної вирубки лісу в Карпатах, але боротися з проблемою не готовий, оскільки, мовляв, не має доказів.

Губернатор Чернівецької області Олександр Фищук визнав проблему незаконної вирубки лісу в Карпатах та безконтрольного вивезення деревини за кордон.

До такого зізнання голову регіону змусили місцеві громадські активісти, що 25 серпня влаштували пікет під обласною адміністрацією, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Чернівецький промінь».

«Ліс розкрадають, але фактів комісія не знайшла», – таку лаконічну відповідь на претензії громадськості щодо того, що в області відбувається неконтрольована вирубка лісу, дав Фищук.

Як виявляється, група інспекторів, що перевіряла вказані факти, порушень закону не виявила. На вимоги активістів змінити склад комісії, губернатор лиш розвів руками, а коли пролунала пропозиція вчинити за прикладом очільника сусіднього регіону Геннадія Москаля, котрий повністю заборонив вивезення лісу за кордон, Фищук констатував, що зробити цього не може, тому що на це у нього немає юридичних підстав.

Фищук планує продавати ліс на торгах та аукціонахСказано 2 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Наскільки мені відомо, було таке розпорядження, і мені сказали, що воно вже відмінене, тому що воно несе регуляторний характер і, відповідно, має бути підписане й затверджене юстицією», – заявив губернатор.

Пропозиції щодо люстрації керівництва обласних лісгоспів Фищук також коментувати відмовився. «На сьогоднішній день галузь повинна працювати... У нас залишилося питання щодо Вижницького лісового господарства, свою пропозицію я озвучував і ми свої пропозиції туди надіслали», – сказав чиновник.

Додамо, що Фищук працює на посаді голови Чернівецької обласної адміністрації з 5 лютого 2015 року. За цей час він дав лише 9 обіцянок, 3 з яких виконав, ще одну – провалив. Зокрема, зафіксоване як виконане його зобов'язання продавати ліс на торгах та аукціонах. Як виявили активісти «Слова і Діла», зазначені аукціони в області за час роботи Фищука справді відбувалися, однак, як бачимо, проблеми незаконної вирубки та збуту деревини це не розв'язало.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: