Бойовик, який затримав Савченко: коли загинули журналісти, вона вже була в полоні

Читать на русском
Бойовик, який брав участь у затриманні Надії Савченко, заявив, що вона вже була в полоні, коли стався обстріл російських журналістів під Луганськом.
Надія Савченко після затримання бойовиками, 19 червня 2014 року

Бойовик «ЛНР», який брав участь у затриманні Надії Савченко, підтвердив версію адвокатів української льотчиці про те, що вона вже була в полоні, коли стався обстріл, в результаті якого загинули російські журналісти.

Про це він розповів у інтерв'ю виданню «Медуза», повідомляє «Слово і Діло».

Бойовик з позивним «Ілім» стверджує, що не ховався від слідства, але до суду в справі Савченко його не викликали й жодного інтерв'ю за весь час конфлікту на Донбасі він не давав.

Фейгін: Савченко взяли в полон до того, як були вбиті російські журналістиАдвокат української льотчиці, що чекає вироку суду за звинуваченням у вбивстві російських журналістів, оприлюднив докази її невинуватості

За його словами, бій під Стукаловою Балкою (де і взяли в полон Надію Савченко) почався о восьмій годині ранку, а о 12 дня Савченко вже передали особисто ватажку терористів «ЛНР» Ігорю Плотницькому. «Це все сталося години за чотири, це я гарантовано можу сказати», – стверджує бойовик.

Таким чином, виходить, що Савченко фізично не могла коригувати вогонь артилерії. Коментуючи версію обвинувачення про те, що Савченко нібито коригувала вогонь із трансляційної вишки, «Ілім» заявив, що якщо вона й займалася коригуванням обстрілу, то точно не з вишки.

Бойовик, який брав участь у затриманні Надії також заявив, що артилерійський вогонь по перехрестю, на якому перебували працівники російського каналу ВГТРК, стався слідом за тим, як відвезли Савченко.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко обіцяє, що Надію Савченко буде звільненоСказано 4 листопада 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

На уточнююче запитання, хто коригував вогонь, якщо Савченко була в цей момент у полоні, він відповів: «Так снайпери ті ж, більше нікому. З моменту затримання минула година, вогонь йшов із перервами з обох сторін, але точка була скоригована».

«Моя думка, що вона коригувала просто щодо укріпрайону, вона бачила, де лінія оборони. Але там багато було людей на Металісті, й коли ми їхали, я не дивився, хто там був. Те, що по двох журналістах коригувала, - це політичне рішення, словесна казуїстика. Ну хто шість снайперів вишле, щоб вогонь по журналістах коригувати?», – резюмував бойовик.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: