Як працюють Порошенко та його команда. Дайджест обіцянок АПУ з 1 січня до 22 лютого

Читать на русском

Рік в українській політиці почався динамічно. Чиновники та народні депутати вже встигли роздати десятки обіцянок. Однак в Адміністрації президента в цьому напрямку працюють не так активно: з 1 січня до вчорашнього дня з усієї АПУ обіцянки давав лише безпосередньо сам глава держави Петро Порошенко. Цьогоріч на його рахунку їх уже чотири.

Минулого тижня в Україні згадували загиблих протягом Революції Гідності. Під час одного зі своїх виступів Порошенко обіцяв, що через кілька років у Києві з'являться музей революції та меморіал Героїв Небесної Сотні.

Що обіцяє Порошенко українцям на 2018 рікСлово і Діло зафіксувало, що збирається виконати президент Петро Порошенко в 2018 році. В першу чергу він пообіцяв підвищити мінімалку і продовжувати піклуватися про армію.

«Я впевнений, що і меморіал, і музей, які з'являться через кілька років, відображатимуть те, що ми відчуваємо, згадуючи про героїв Небесної Сотні та про Революцію Гідності», – зазначив глава держави.

Відзначимо, що переможця конкурсу проектів меморіалу вже визначили, а що стосується проекту музею, то переможця назвуть у червні 2018 року.

Перша обіцянка, яку президент дав цього року, стосується змін до податкового законодавства. «Ми плануємо внести зміни до податкового законодавства, замінити податок на прибуток, щоб стимулювати залучення інвестицій, але лише в разі, якщо кошти виводяться з України. Коли ви інвестуєте в Україну – ви не платите податки», – зазначив Порошенко.

Під час свого візиту до Австрії в лютому Порошенко провів зустріч із президентом країни Александером Ван дер Белленом. За підсумками зустрічі Порошенко заявив про домовленість провести українсько-австрійський бізнес-форум у березні цього року. «Це дасть можливість ще більше поглибити економічні зв'язки між нашими країнами», – сказав глава держави.

На жаль, вже є на рахунку Порошенка й провалені обіцянки. У квітні він обіцяв у 2017 році направити до медичних установ Луганської області 40 санітарних автомобілів. Однак у Луганській обладміністрації «Слову і Ділу» повідомили, що обіцянка була виконана не в повному обсязі: до області надійшли 34 автомобіля.

Ще в 2015 році президент заявляв, що Державне управління справами буде скорочувати свої витрати. З цим президент також не впорався: в бюджетах 2016-2018 років витрати на Держуправління справами були значно збільшені. У 2015 році – 969 млн грн, в 2016-му – 1 млрд 390 млн грн, в 2017-му – 1 млрд 716 млн грн, а в поточному – 2 млрд 674 млн грн.

Детальніше – в нашому дайджесті.

Нагадаємо, 20 лютого Петро Порошенко підписав закон про реінтеграцію Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: