Реконструкція та будівництво об'єктів медицини: що обіцяли голови ОДА

Читать на русском

Медицина в регіонах – завжди проблемна тема, особливо, якщо питання стосується інфраструктури. Лікарні, що не ремонтувалися десятки років, застаріле обладнання або взагалі відсутність в населеному пункті центру, де можуть надати допомогу, – це реалії України. Сьогодні «Слово і Діло» розбиралося, що голови обладміністрацій обіцяли щодо будівництва та реконструкції об'єктів медичної галузі.

Голова Тернопільської ОДА успішно впорався з усіма трьома своїми обіцянками. Зокрема, в 2015 році, згідно з обіцянкою Степана Барни, було завершене будівництво обласного перинатального центру «Мати і дитя». А минулого року завершилася реконструкція обласного центру реабілітації дітей з інвалідністю.

Медичним забезпеченням дітей з інвалідністю займався також голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч: він обіцяв реалізувати проект реконструкції Центру медико-соціальної реабілітації. «За планом реальні роботи мають розпочатися вже протягом місяця. Введення в експлуатацію першої черги можливе вже до кінця року, а до кінця наступного – реалізація проекту реконструкції Центру медико-соціальної реабілітації для дітей інвалідів «Відродження» – в повному обсязі», – сказав чиновник. Центр відкрився вже восени минулого року.

Активно будуються в регіонах перинатальні центри. Наприклад, у Чернівецькій області один має відкритися цьогоріч. Добудувати такий центр обіцяв голова Волинської області Володимир Гунчик. Станом на 23 вересня 2017 року комплекс із 5 об'єктів перинатального центру готовий на 60%. Крім того, чиновник обіцяв добудувати Іваничівську районну лікарню. Обіцянку він дав ще в 2016 році, проте будівництво все ще триває.

«Кардіоцентр буде побудований за два роки. Закінчення будівництва в грудні 2017 року. Вартість будівництва – 96 мільйонів гривень. Кошти виділяються з державного бюджету за умови співфінансування з обласного бюджету», – таку заяву щодо будівництва кардіологічного центру в Полтаві в 2016 році зробив голова області Валерій Головко. Однак у грудні минулого року роботи в корпусі все ще велися й введення в експлуатація заплановане лише на грудень 2018 року.

На поточний рік багато голів обладміністрацій запланували будівництво амбулаторій. Зокрема, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич обіцяв збудувати 10. Олександр Корнійчук, голова Хмельницької ОДА, пішов далі й обіцяв 27. «Загалом у Хмельницькій області має бути 170 амбулаторій. Ми маємо зробити все можливе, щоб медицина стала доступною та якісною для кожного жителя області», – підкреслив він.

Юлія СвітличнаНародний депутат України
Світлична обіцяє, що в центральній міській лікарні міста Ізюм проведуть капітальний ремонтСказано 18 липня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

А Павло Жебрівський обіцяв провести ремонт внутрішніх приміщень станції переливання крові в Донецькій області цього року. Голова Харківської ОДА Юлія Світлична обіцяла зробити капітальний ремонт у міській лікарні Ізюма. «Необхідно утеплити корпус, замінити вікна та двері, провести ремонт покрівлі, внутрішніх приміщень і палат», – зазначила Світлична. Станом на осінь минулого року в лікарні замінили всі вікна й на 60% виконали роботи з утеплення приміщення.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралося, що депутати-мажоритарники Сумської області обіцяли у сфері медицини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: