Інтерактивні класи та ремонт: як мажоритарники Миколаївської області займаються школами

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати виконують свої обіцянки. Сьогодні ми аналізували, як мажоритарники Миколаївської області займаються загальноосвітніми установами.

Загалом у Миколаївській області шість депутатів-мажоритарників, із них лише три давали обіцянки щодо шкіл: Олександр Жолобецький, Андрій Вадатурський і Борис Козир.

Як мажоритарники Одеської області опікуються школами та дитячими садкамиПобудувати нові дитячі садки, відремонтувати школи й купити комп'ютери – найпопулярніші обіцянки мажоритарників Одеської області.

Активніше за всіх у цьому напрямку працює Вадатурський: він встиг дати сім обіцянок і з деякими з них уже впорався. Минулого року був реалізований проект, спрямований на осучаснення навчального процесу в школах 130-го округу. «У 2017 році, як субвенція з держбюджету на соціально-економічний розвиток, для 130-го округу виділені 4 мільйони 160 тисяч гривень на поставку 104 мультимедійних комплексів», – повідомив народний депутат.

Крім того, в 2016 році Вадатурський виконав обіцянку допомогти облаштувати інтерактивні класи в Баштанській, Новопетрівській, Висунській, Снігурівській і Новополтавській школах.

У планах нардепа підтримати новий проект реконструкції Інгульської загальноосвітньої школи. Проект розробила районна рада на фінансування з Держфонду регіонального розвитку на суму 2 млн 111 тис. грн. Згідно з проектом, у школі будуть створені належні санітарно-гігієнічні умови для учнів, вікна та двері замінять на енергозаощадні, а також відремонтують покрівлю та внутрішні вбиральні.

Більшість обіцянок щодо шкіл, які дав Жолобецький, не належать до компетенції народного депутата. Наприклад, допомогти завершити ремонт школи у Воскресенську. «Я всіма силами буду сприяти відновлювальним роботам, щоб якомога швидше діти змогли повернутися до своїх просторих і світлих відремонтованих класів», – зазначив він. Жолобецький також обіцяв оновити комп'ютерні класи в Михайло-Ларинський і Лупарівській школах, а також у Шевченківській об'єднаній територіальній громаді.

Ще в 2016 році депутат заявив, що надаватиме допомогу Грейгівській школі у Вітовському районі. «Минулого року почався процес заміни старих віконних рам у класах на металопластикові. Потребує постійного оновлення матеріально-технічна база навчального закладу», – зазначив він. Того ж року за допомогою Жолобецького в школі поміняли лінолеум, встановили дві книжкові шафи, дві дошки та вчительський стіл. Минулого року була придбана мікрохвильова піч, стенди та комплект меблів для учнів.

Борис Козир обіцяє не так багато. В 2017 році він запевнив, що фасади шкіл у селах Михайлівка та Криничка будуть утеплені. «Зі свого боку сприяю вирішенню питань щодо виділення коштів на фінансування проектів за рахунок Державного фонду регіонального розвитку», – заявив нардеп.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив новий державний стандарт початкової освіти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: