Українська ГТС: у Раді підготували новий законопроект

Читать на русском
Батьківщина звертається до Генеральної прокуратури та НАБУ щодо намірів незаконної приватизації української газотранспортної системи.

Фракція «Батьківщини» звертається до Генеральної прокуратури та НАБУ щодо намірів незаконної приватизації української газотранспортної системи (ГТС).

Про це заявив народний депутат від фракції «Батьківщини» Сергій Власенко на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів, пише «Слово і Діло».

У МВФ пояснили, чому наполягають на підвищенні ціни на газ для населенняПостпред Міжнародно валютного фонду в Україні Йост Люнгман розповів, чому в Україні необхідно підвищити ціни на газ.

Як зазначив політик, наразі влада готує великий «грабунок» українців.

«Влада за спиною українців планує абсолютно безкоштовно передати 49% нашої ГТС в управління іноземним компаніям. Ідеологом цієї схеми виступає головний корупціонер України Петро Порошенко», – сказав він.

У «Нафтогазі» розповіли, як українська ГТС збирається протистояти «Північному потоку-2»У НАК «Нафтогаз України» планують з 2020 року знизити не тариф на транзит газу в десять разів, повідомили в компанії.

На переконання фракції «Батьківщини», українською ГТС має управляти винятково українська державна компанія зі стовідсотковою державною власністю. Власенко закликав лідерів фракцій об‘єднатися навколо законопроекту, внесеного «Батьківщиною», про заборону тіньової приватизації та будь-яких маніпуляцій зі структурою власності української ГТС (№8107).

Політик нагадав, що в 2007 році парламент уже захищав газотранспортну систему від продажу. Тоді за закон авторства Юлії Тимошенко проголосувала рекордна кількість депутатів – 430.

«Сьогодні в Україні залишилося два великих багатства – українська сільськогосподарська земля та українська ГТС. Обидва ці багатства є унікальними. За оцінками експертів, газотранспортна система додає до державного бюджету України понад 2 мільярди доларів щорічно», – зауважив він.

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало, які проблеми розкрила газова криза.

Раніше Гройсман розповів, скільки ще газу прикрутить українцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: