Морози в Україні: у всіх областях розгорнуть пункти обігріву

Читать на русском
По всій Україні відкриють пункти обігріву на період сильних морозів, які очікуються ближче до вихідних.
фото ДСНС

По всій Україні буде розгорнуто мережу пунктів обігріву на період значного зниження температури з 15-16 січня. Таке рішення ухвалила Держкомісія з питань ТЕБ ​​та НС.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну в четвер, 14 січня.

Рятувальники уточнили, коли очікувати 20-градусних морозівСильні морози і снігопади накриють Україну вже наприкінці цього тижня - з 15 і 16 січня. Місцями очікується до 21 градуса нижче нуля.

«На період значного зниження температури у всіх областях буде розгорнуто мережу пунктів обігріву, в регіонах з інтенсивними опадами на складних ділянках доріг буде працювати снігоочисна і посипальна техніка», - йдеться в повідомленні.

Так, з 13 до 17 січня Держкомісія доручила обласним та Київській міській адміністрації у разі зниження температури від -10 градусів і нижче в населених пунктах облаштувати мережу пунктів обігріву та забезпечити їх продуктами харчування, одноразовим посудом, паливом та іншими предметами першої необхідності.

У свою чергу соцслужби повинні проінформувати населення про місця знаходження таких пунктів, а також активізувати роботу з надання допомоги незахищеним верствам населення.

Нагадаємо, цього тижня до України дісталися морози. Ще з середи в багатьох регіонах пройшли снігопади. Сьогодні снігом замітає столицю.

При цьому в ДСНС попереджали, що з 15-16 січня місцями очікуються 20-градусні морози.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: