Зеленський прокоментував російські обстріли ЗАЕС

Читать на русском
Це вже не просто тероризм, це загроза для всієї Європи та всього світу, росія повинна отримати у відповідь санкції проти своєї атомної галузі
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Російські окупанти мають бути покарані за обстріли Запорізької атомної електростанції. Потрібні санкції проти всієї російської атомної галузі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 5 серпня.

«Сьогодні окупанти створили чергову надзвичайно ризиковану ситуацію для всіх в Європі – вони обстріляли Запорізьку АЕС, причому двічі за день. Це найбільша атомна станція на нашому континенті. І будь-які обстріли цього об'єкта - це відвертий, зухвалий злочин, акт терору» - нагадав він.

Зеленський зажадав від світу зробити все, щоб російські окупанти понесли відповідальність вже за сам факт того, що вони створили загрозу найбільшій в Європі АЕС. Це вже не просто тероризм, це загроза для всієї Європи та всього світу.

«І це не тільки ще один аргумент на користь визнання росії державою-спонсором тероризму. Це аргумент і на користь того, щоб застосувати жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі – від Росатома до всіх пов'язаних компаній і осіб. Той, хто створює ядерні загрози для інших народів, сам точно не здатний безпечно використовувати атомні технології» - резюмував президент.

Нагадаємо, 5 серпня російські війська обстріляли окупований ними ж Енергодар. У більшості районів міста було зафіксовано відсутність світла, водопостачання та Інтернету. Три снаряди впали на території ЗАЕС.

У МЗС України рішуче засудили дії росіян на території захопленої ними Запорізької АЕС - вони своїми обстрілами пошкодили високовольтну лінію на території станції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: