«Корейський» та «сирійський» сценарії війни в Україні неможливі – Резніков

Читать на русском
Резніков заявив, що в Україні неможливий корейський сценарій війни, оскільки кремль не захотів заморозити конфлікт у 2014 році. Сирійський сценарій також нереальний, оскільки у росіян виснажуються ресурси.

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що в Україні неможливі «корейський» (заморожування конфлікту на лінії на десятиліття) або «сирійський» (безперервна війна) сценарії війни.

Свою думку він висловив в інтерв'ю УП.

«Мені здається неможлива корейська історія у нас – з тих причин, що такий шанс був у росіян, якби вони заморозили конфлікт, у 14-му році. Але Кремль це не влаштувало, вони пішли у відкритий наступ. Що стосується «Сирії», то у росіян теж ресурс виснажується: і людський, і збройний. А у нас навпаки додаються партнери. Тобто це, як вони кажуть, колективний Захід, цивілізований Захід, який сьогодні все більше і більше зацікавлений в нашій перемозі», – вважає Резніков.

Генерал-майор ЗСУ спрогнозував, коли Україна може святкувати перемогуАктивна фаза війни в Україні може закінчитися до кінця цього року. Остаточна перемога ЗСУ над російськими окупантами можлива не раніше за весну.

Але, за словами міністра, важливо, який сценарій цієї перемоги побачать у світових столицях, особливо після зростання цін на газ, інфляційних процесів та проблем із економікою. «Якщо їхній внутрішній порядок денний буде сильно тиснути, то це може послабити нашу позицію. І тоді деякі політики будуть мріяти, щоб посадити нас за стіл перемовин. Тому ми маємо з вами максимально бути у виграшній позиції, завдяки відповідним рішенням, діям Збройних сил, продовженню озброєння від партнерів і віри в те, що Збройні сили України, весь сектор безпеки і оборони спроможні перемогти. Я абсолютно вірю, що це реалістичний план», – сказав він.

Глава Міноборони також сказав, що закінчення гарячої фази війни не означає, що українські військові «підуть з окопів».

«Гаряча фаза це, умовно кажучи, ми з вами в травні понесли найбільші втрати. Зараз це кратно менше, тому що нам вдалося завдяки новій зброї поступово наносити оті точечні ураження по складах, пунктах управління, по командуванню. І їх навала зупинилася, просування йде досить повільно. Але це теж – кров'ю і життям наших хлопців. Тому, коли я кажу про гарячу фазу, це не означає, що завершиться польова, скажемо так, окопна історія», – пояснив Резніков.

Нагадаємо, екскомандувач НАТО Джеймс Ставрідіс вважає, що війна росії проти України може завершитися через чотири-шість місяців і перетвориться на свого роду заморожений конфлікт.

Михайло Подоляк уже казав, чому такого «корейського сценарію» не може бути.

Деякі західні аналітики теж вважають, що війна в Україні має всі шанси перетворитися на заморожений конфлікт, який триватиме щонайменше десять років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: