Ексзаступника міністра оборони підозрюють у причетності до закупівель для армії за завищеними цінами

Читать на русском
За даними слідства, ексзаступник міністра оборони лобіював укладання договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівлі амуніції для потреб ЗСУ низької якості.
Фото: ДБР

Колишнього заступника міністра оборони підозрюють у причетності до закупівлі продуктів за завищеними цінами та неякісної амуніції.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

Йдеться, очевидно, про В'ячеслава Шаповалова, якого було звільнено 24 січня.

Обшуки у Коломойського: СБУ виявила масштабну схему присвоєння 40 млрд гривеньВиявлено масштабні схеми присвоєння 40 млрд. гривень колишнім менеджментом Укрнафти та Укртатнафти. Коломойському повідомлено про підозру.

За даними слідства, він лобіював укладання договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей потреб Збройних сил України низької якості на загальну суму понад 1 млрд грн. Усі договори укладалися за повною передплатою.

«Посадовець не тільки знав про факти постачання неякісної продукції, а й здійснював тиск на підлеглих для прийняття неякісної продукції на військові склади та організацію повторних проведень лабораторних випробувань бронепластин, які не витримали первинних випробувань», – зазначили у ДБР.

Йому повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та іншим військовим формуванням (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

У рамках кримінального провадження ДБР проводить 17 обшуків за різними адресами, вже вилучено великі суми готівки та багато іншого, що може бути доказами у справі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що колишньому голові Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони повідомили про підозру за розтрату державних коштів. За версією слідства, він купував неякісні бронежилети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: