В Україні склали перший рейтинг власників біткоїнів: хто туди потрапив

Читать на русском
Перший український список власників біткоїнів не претендує на високу точність, підкреслюють у виданні Bitcoin Magazine. До нього увійшли як відомі, так і зовсім непублічні особи.

Видання Bitcoin Magazine Україна у дебютному друкованому випуску склало перший національний рейтинг власників біткоїнів. Інформацію брали з публічних декларацій про майновий стан, судових реєстрів та інформація, надана учасниками списку.

Про це повідомляє Bitcoin Magazine.

Лідер рейтингу – ексдепутат Одеської міської ради Дмитро Палпатін, у власності якого понад 7700 BTC (178 млн доларів станом на 1 лютого). Також до трійки лідерів увійшли депутат Одеської районної ради Іван Бойченко – 5750 BTC (133 млн доларів) та народний депутат VIII скликання Дмитро Голубов – 4376 BTC (101 млн доларів).

Інтернету – 30 років, біткоїну – 13: скільки років технологічним «новинкам»Інтернет існує вже 30 років, соціальній мережі Фейсбук – 17 років. А перша пластикова банківська картка з'явилася понад 60 років тому.

До першої п'ятірки також увійшли народний депутат Анатолій Урбанський з 4256 BTC (98 млн доларів), та юрист Сергій Хома, який володіє 4147 BTC (96 млн доларів).

Також до топ-10 потрапили власник транспортної компанії Star Shine Shipping Володимир Кривошея – 3493 BTC (81 млн доларів), керівник ТОВ «Аланія» Тарас Шаповалов – 3256 BTC (75 млн доларів), колишній депутат Одеської обласної ради Руслан Табунщик – 1600 BTC (37 млн доларів).

У десятку лідерів увійшли два ексдепутати Одеської облради Валентин Волканов – 1500 BTC (35 млн доларів) та Дмитро Пеструєв – 1318 BTC (30 млн доларів).

Також до рейтингу увійшов бізнесмен Ігор Коломойський. У його власності, згідно з матеріалами британського суду, приблизно 800 BTC (18 млн доларів).

Загальний обсяг активів у рейтингу – майже 47 000 BTC, що становить понад 1 млрд доларів.

Зазначимо, чинне законодавство не передбачає володіння державою криптовалютами.

Нагадаємо, Forbes оприлюднив рейтинг 20 найбагатших людей України.

Також МВФ закликав Сальвадор позбавити біткоїн статусу законного платіжного засобу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: