Росія двічі намагалася завдати ракетного удару по будівлі ГУР у Києві – The Economist

Читать на русском
За час повномасштабної війни росія двічі намагалася завдати ракетного удару по будівлі ГУР у Києві – у березні 2022 року та 29 травня цього року.
Скріншот з відео

Росія за час повномасштабної війни двічі намагалася завдати ракетного удару по будівлі Головного управління розвідки Міноборони на Рибальському острові у Києві.

Про це пише The Economist.

На Буданова було скоєно не менше 10 замахів – WPНа керівника української розвідки Буданова було скоєно щонайменше десять замахів. Один із замахів був у 2019 році – під автомобіль заклали бомбу.

Перша атака відбулася у березні 2022 року.

«Офіцери згадують жах, коли летіли ракети, вилітали вікна. Чоловіки, які чекали на прийомній зустрічі зі своїм начальником, впали на підлогу. За кілька миттєвостей відчинилися двері і вийшов Кирило Буданов, який сказав: «Все в порядку» і наказав повернутися до роботи. Він обтрусився, одягнув кепку і вийшов надвір, щоб оглянути пошкодження», – так видання описує першу атаку.

Остання атака відбулася 29 травня, коли на офіс ГУР «летіли балістичні ракети, крилаті ракети та безпілотники». Як пише видання, ракети мало не влучили в офіс і сусідній автомобільний міст, а дрони пошкодили іншу будівлю.

Нагадаємо, що після 29 травня російські пропагандисти запустили фейк про те, що Буданова було серйозно поранено і його нібито відправили лікуватися до Німеччини. У ГУР одразу спростували цю інформацію.

Пізніше у росії заявили, що Буданов нібито помер від отриманих поранень. Цей фейк керівник розвідки вже особисто прокоментував.

Вчора заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова опублікувала кілька фото з Будановим. А потім він виступив в ефірі телемарафону – це була його перша публічна поява після російських вкидів про смерть.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: