На півночі України збільшать кількість мобільних груп ППО

Читать на русском
На півночі України збільшують кількість та відточують майстерність мобільних вогневих груп. Незабаром вони отримають переносні зенітно-ракетні комплекси іноземного виробництва.
Командування Об'єднаних Сил ЗС України

У Північній операційній зоні збільшують кількість та відточують майстерність мобільних вогневих груп.

Про це повідомляє командування Об’єднаних сил Збройних сил України у Facebook.

«Робота командирів у Північній операційній зоні постійно спрямована на підвищення ефективності мобільних вогневих груп. Ця діяльність полягає у збільшенні кількості вогневих груп, а також покращенні майстерності та професіоналізму українських воїнів», – заявив командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Під час відповідних тренувань військовослужбовці наполегливо відточують свої вміння та навички для того, щоб під час визначення ворожих цілей у повітрі їхні дії були злагодженими й результативними.

Мобільні вогневі групи озброєні великокаліберними кулеметами. До того, ж кожна група має прожектори для виконання завдань вночі, лазерні цілевказівники і планшети, на яких передається інформація про напрямок руху безпілотників.

«Найближчим часом мобільні вогневі групи отримають переносні зенітно-ракетні комплекси іноземного виробництва», – додав Наєв.

Як зазначили у командуванні, система ППО у Північній операційній зоні має декілька ешелонів. Окрім мобільних вогневих груп тут залучені підрозділи Повітряних сил ЗСУ з більш потужною зброєю із протиповітряного прикриття.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що посилення української протиповітряної оборони є найкращою стратегічною інвестицією у безпеку.

22 листопада глава Пентагону Ллойд Остін повідомив про формування нової коаліції на підтримку України, яка займатиметься постачанням засобів протиповітряної оборони.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: